Basketball Ontwikkeling

Ervaren trainers

Jason Dourisseau
Jason Dourisseau

De trainers bij Junior Basketball Groningen hebben ervaring tot het allerhoogste nationale – en internationale niveau.

Jason en Stefan kennen jullie natuurlijk allemaal van Donar. Deze champ’s hebben alles meegemaakt wat je kunt als basketballer meemaken: het Nederlandse team, spelen (en kampioen worden) bij Donar en een carrière in het buitenland. Nu staan ze klaar om hun ervaring op jou over te brengen.

Krum Toshev is onze atletische (hoofd)trainer, maar heeft zelf ook de nodige ervaring als basketballer opgedaan. Ooit kwam hij vanuit Bulgarije naar Nederland om te basketballen in de eredivisie. Ook Krum heeft bij Donar gespeeld! Bij JBG helpt hij mee om jou behendiger te maken met specifieke fysieke trainingen.

Tenslotte Giorgio Marrale. De afgelopen tien jaar was hij actief betrokken bij het opleiden van de jongste jeugd. Hij droeg een klein steentje bij aan het opleiden van vele talenten. Hij was o.a. trainer bij Celeritas-Donar, het RTC en hoofdcoach van het Noord Nederlandse team. Naast trainer bij JBG is Giorgio momenteel ook hoofdcoach van Groninger studenten vereniging De Groene Uilen-Moestasj, dat uitkomt in de heren promotiedivisie.

“Wij willen talenten helpen hun maximale potentieel te behalen.”

Junior Basketball Groningen

Maar deze trainers kunnen het niet alleen, daarom zul je vele andere enthousiaste trainers tegenkomen bij Junior Basketball Groningen. Al onze trainers hebben een ding gemeen: passie voor de basketball-sport!

Een individuele aanpak

Morris

Niet iedereen zit even lang op basketbal; niet ieder talent ontwikkelt zich op het zelfde tempo. Wij zijn daarom stellig van mening dat een one-size-fits-all aanpak niet meer van deze tijd is. Wij helpen je individueel beter te worden, zodat jij ook het niveau in de breedte omhoog helpt.

Ieder talent z’n eigen ontwikkelingsplan

Wij willen talenten helpen hun maximale potentieel te behalen. Dat kan in onze ogen alleen met een individuele aanpak. Hierom krijg je een op maat gemaakt ontwikkelingsplan; waar sta je en waar ga je heen? En vooral, hoe gaan wij jou daar bij helpen?

Nauwkeurige monitoring en rapportage

Met een speciaal voor Junior Basketball Groningen ontwikkeld Talent Volgsysteem monitoren we vele verschillende aspecten. Dingen als groei, maar ook je eigen ontwikkelingsplan. Wij streven naar een open communicatie en rapporteren via dit systeem met jou, jouw ouders en jouw clubcoaches zodat alle betrokkenen altijd weten waar ze aan toe zijn.