Basketball School

Leren basketballen in een vriendelijke en veilige omgeving

Nog nooit gebasketbald? Geen probleem! Op de Basketball School van Junior Basketball Groningen kun je altijd terecht, ongeacht je niveau.

Het enige dat wij echt belangrijk vinden is een gezonde dosis discipline, goede motivatie en de juiste instelling om te willen leren basketballen. Je hoeft dus (nog) geen lid van een club te zijn voordat je bij ons terecht kan.

De JBG Basketball School is er voor jongens en meisjes in de leeftijd vanaf vier jaar.

Een goed fundament wordt hier gelegd

Behalve het verbeteren van je basketball-skills zul je bij ons ook op motorisch gebied worden getraind. Dit houdt in dat onze atletische trainer speciale oefeningen aanbiedt waardoor jouw behendigheid, balans en snelheid zal verbeteren.

Tijden JBG zondag-trainingen

In seizoen 2021/ 2022 zijn we begonnen met één blok van anderhalf uur, voor alle leeftijden, verdeeld over twee gymzalen. Omdat ons ledenaantal snel is gegroeid en we daardoor een ledenstop hebben moeten invoeren, hebben we besloten om in seizoen 2022/ 2023 twee trainingsmomenten aan te bieden. Dit is goed bevallen en daarom zullen wij ook in seizoen 2023/ 2024 op dezelfde manier verder gaan!

Trainen vanaf vier jaar, voor beginners

Vanaf 9:00 tot 10:00 uur, is er één uur training voor de allerkleinsten. In principe is dit voor kinderen van vier tot ongeveer tien jaar, een beetje afhankelijk van het kind en het niveau. Zodra wij vinden dat een kind kan aansluiten bij de gevorderden, schuift hij/ zij door.

Training voor gevorderden

Vanaf 10:00 tot 11:30 uur, zullen de kinderen van twaalf plus gaan trainen. Dit gebeurt in twee groepen; kinderen zullen op hun eigen niveau worden ingedeeld.

Volgend seizoen zullen er (bij volle bezetting) op beide trainingsmomenten vier trainers aanwezig zijn. Omdat we niet meer dan 40 kinderen per groep toelaten betekent dit dat we één trainer op tien kinderen hebben en daarmee voldoende individuele aandacht kunnen blijven bieden.

Inschrijven

Inschrijven voor de Junior Basketball Groningen zondagtrainingen kan via het inschrijfformulier. Hier geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt. In eerste instantie hebben we plek voor 40 beginners en 40 gevorderden.

Kosten

Wij streven ernaar om de kosten zo laag mogelijk te houden, echter ontkomen wij er niet aan om contributie te innen. Beginners betalen €125 contributie per seizoen, terwijl gevorderden €175 per seizoen aan contributie betalen. Hiervoor krijgen ze iedere zondag training, m.u.v de schoolvakanties.

Korting

Na de herfstvakantie:

  • 9:00 tot 10:00 uur: €115 voor het resterende seizoen
  • 10:00 tot 11:30 uur: €155 voor het resterende seizoen

Na de kerstvakantie:

  • 9:00 tot 10:00 uur: €85 voor het resterende seizoen
  • 10:00 tot 11:30 uur: €135 voor het resterende seizoen

Na de voorjaarsvakantie:

  • 9:00 tot 10:00 uur: €65 voor het resterende seizoen
  • 10:00 tot 11:30 uur: €115 voor het resterende seizoen

Na de meivakantie:

  • 9:00 tot 10:00 uur: €95 voor het resterende seizoen
  • 10:00 tot 11:30 uur: €45 voor het resterende seizoen

Instapmomenten

Na iedere schoolvakantie zullen wij voor latere aanmeldingen korting geven. We hanteren dan een kortingsprijs van €20 per vakantie.

Locatie

Sinds het begin van dit seizoen zijn we verhuisd naar sporthal het Scharlakenhof te Haren. In deze zaal hebben we drie basketball-velden tot onze beschikking.

Laagdrempelige instapmogelijkheden

Luka Doncic
Luka Doncic

De eerste twee trainingen zijn gratis, maar je moet je natuurlijk eerst wel even aanmelden, want we hebben niet onbeperkt ruimte voor nieuwe leden. Wil je daarna blijven komen dan kun je tegen een jaarlijkse vergoeding lid worden, of een strippenkaart kopen.

Is contributie betalen een probleem? Wij werken samen met verschillende instanties die je daarbij zouden kunnen helpen. Wij kunnen hier uiteraard in bemiddelen.

Aansluiting bij onze sociale projecten met basketball als middel

Misschien heb je al eens aan één van onze basketball-clinics mee gedaan; op school of in de wijk. Wie weet is de JBG Basketball School jouw eerste stap naar een professioneel basketball-team. Vind je basketballen enorm leuk, dan kan je lid worden van één van de clubs in de regio waarmee wij nauw samenwerken. Op termijn kun je zelfs instromen bij ons Basketball Development Program.

Ook voor de jongste jeugd hebben we plek

Direct na je zwemdiploma op basketball? Bij onze basketball school kun je al terecht vanaf vier à vijf jaar. Eén van onze doelstellingen is de basketball-sport in het noorden van Nederland te doen groeien, daarom bieden wij een op maat gemaakt programma voor de aller jongsten.

Zoals het spreekwoordelijk gezegde gaat; jong geleerd…