Alweer een seizoen in de boeken

|
Ouder-Kind Training Groep 2

Vandaag hebben we het seizoen mogen afsluiten met een toernooi voor zowel de kinderen als de ouders. Voor veel ouders was vandaag een hoogtepunt, maar ook een beetje afzien. Waar ouders normaal zich inzetten in het brengen en halen van de kinderen, waren ze nu zelf aan de beurt om te basketballen. Eerst een goede warming-up en daarna leuke wedstrijden tegen de jongens en meisjes van JBG.

Met deze speciale training eindigt alweer ons tweede volledige seizoen. Vergeleken met het eerste seizoen van Junior Basketball Groningen is er best veel gebeurd. Veel dingen waar wij als trainers ontzettend trots op zijn.

Het Scharlakenhof

Door naar het Scharlakenhof in Haren te verhuizen (en hebben daarbij afscheid genomen van de gymzalen in de Kluiverboom in Groningen), konden we onze ambitie om te groeien waarmaken. Aan het einde van dit seizoen zijn we geëindigd met 62 vaste leden en acht meetrainers.

Ook is onze trainersgroep uitgebreid. Waar het eerst Jason, Stefan, Krum en Giorgio waren die de trainingen gaven, hebben we dit jaar Ema en Max mogen verwelkomen. Wij zijn ze zeer dankbaar voor hun tomeloze inzet bij JBG. De kinderen hebben naast het basketballen ook de kans gekregen om een paar woordjes Engels te leren.

De eerste dribbels

Veel kinderen hebben dit jaar hun eerste stuiten met een basketball bij Junior Basketball Groningen mogen maken. Een paar van deze kinderen waren nog maar vier jaar oud toen ze bij ons kwamen trainen. Vaak deed coach Krum de trainingen; daarvoor een enorm compliment, want het is niet altijd even makkelijk! Op deze manier proberen we een klein steentje bij te dragen om de basketball-sport in het noorden groter te maken.

Volgend seizoen

Zoals de klok nu slaat gaan we op precies dezelfde voet verder. We hebben een trainersgroep (waar ook nog eens twee nieuwe trainers bij komen) om trots op te zijn. Ook vinden wij dat we met z’n allen een mooie bijdrage aan basketball leveren.

Een paar kinderen die bij ons hebben getraind zullen volgend seizoen aansluiten bij Basketball Academy RTC Noord en we hebben een speelster onder de gelederen die bij CSE Landstede in Zwolle gaat spelen. Ook een aantal jongens die in de (voor)selectie van een Nederlands team zaten, hebben de afgelopen tijd extra bij ons kunnen trainen. Genoeg redenen om JBG door te zetten dus!

Contributie

Wij streven ernaar om de contributie van JBG zo laag mogelijk te houden en dit zal ook volgend seizoen ons uitgangspunt zijn. We moeten echter niet uit het oog verliezen dat kwaliteit ook geld kost. We willen in ieder geval niet té groot worden, zodat we de kwaliteit van onze trainingen kunnen blijven waarborgen.

Een grotere hal en genoeg trainers betaal je echter niet met knikkers. Het afgelopen seizoen hebben we nagenoeg break-even gedraaid, maar dit was vooral te danken aan Krum en Stefan die geen aanspraak hebben gemaakt op hun vrijwilligersvergoeding. Wij zijn hen hiervoor zeer dankbaar. Zodra we de nieuwe begroting rond hebben zullen we de contributies op onze site vermelden.

Donar kan alle hulp gebruiken

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat de mooiste basketball-club van Nederland een behoorlijk roerige tijd doormaakt. Bij Junior Basketball Groningen hopen wij net zoals alle andere Groningse basketball-liefhebbers, dat Donar er weer bovenop komt en dat we weer mogen genieten van spannende wedstrijden.

Omdat elke bijdrage telt, vragen wij ook hier aandacht voor. Er zijn verschillende mogelijkheden om Donar financieel te ondersteunen. De eenvoudigste weg is om via de crowd-funding actie van SV Donar te doneren. Meer informatie vind je op hun site, maar je kan ook direct deelnemen via deze GoFundMe link.

Verdere info om Donar te ondersteunen lees je in dit artikel op de website van Donar. Een stad als Groningen zonder eredivisie basketball, dat mag natuurlijk nooit gebeuren!

Trots

Let's Work Hard!
Let’s Work Hard!

Tot slot willen we nog even vermelden dat we één lid hebben die nul trainingen heeft gemist. Dit is Brecht. Ze was er altijd en trainde altijd met veel inzet en plezier. Brecht vertegenwoordigt als geen ander onze missie. Junior Basketball Groningen is heel erg trots op haar en daarom hebben we haar vandaag met een mooi en uniek “Let’s Work Hard!” t-shirt beloond.

Wij wensen jullie allemaal een fantastische zomer toe. We kijken ernaar uit om jullie volgend seizoen te zien!