We zijn weer begonnen!

|
Jason Dourisseau, Krum Toshev en Ema Djordjevic

Afgelopen zondag was de kick-off training van seizoen 2022/ 2023. Na een succesvol eerste seizoen, hebben we besloten de schouders er nog wat steviger onder te zetten en op alle vlakken te willen verbeteren.

Door onze verhuizing naar sporthal het Scharlakenhof te Haren is er extra ruimte gekomen voor meer leden, die we hebben verdeeld over twee groepen; beginners en gevorderden. We hebben er dus een extra uur aan toegevoegd.

Tevens hebben we met de Servische Ema Djordjevic, speelster van de Martini Sparks, een welkome versterking aan de coaching-staff kunnen toevoegen. Ook komt Stefan Mladenovic per 1 oktober a.s. terug in Groningen te wonen en zal hij weer bij de trainingen aanwezig zijn om de kids van Junior Basketball Groningen te trainen.

Een terugblik op ons eerste seizoen

Giorgio, Stefan en Jason
Coaches Giorgio, Stefan en Jason

Vorig seizoen trainden we anderhalf uur in twee gymzalen van de Kluiverboom. We begonnen het seizoen met 12 leden en eindigden met 32. We hebben veel positieve feedback mogen ontvangen en zijn trots op hetgeen we het eerste jaar hebben bewerkstelligd. Kinderen in de leeftijd van vier tot 16 jaar hebben elke zondagochtend van 9:30 tot 11:00 uur aan hun skills gewerkt en wij zijn blij dat we een steentje aan hun ontwikkeling hebben mogen bijdragen.

Mini Kampen

We hebben afgelopen seizoen ook een aantal Mini Kampen mogen organiseren. Deze ééndaagse kampen waren elke keer “uitverkocht”. Er is veel behoefte aan trainen in de vakanties en ook in het nieuwe seizoen zullen we samen met de Jason Dourisseau Academy en STARGO Basketball Camp weer mooie evenementen in de vakanties organiseren.

De eerste training

De kick-off van het nieuwe seizoen vond afgelopen zondag plaatst. In het Scharlakenhof, waar we drie volledige basketball-velden tot onze beschikking hebben, kwamen maar liefst 31 kids opdagen om met de JBG-coaches aan hun basketball-skills te werken. Negen bij de beginners en 22 bij de gevorderden. Enkele (nieuwe) leden konden er helaas nog niet bij zijn vanwege een oefenwedstrijd op hetzelfde moment.

Bij de beginners hebben we nog enkele plaatsen beschikbaar, maar let op want er hebben zich na de eerste training alweer nieuwe leden aangemeld. Ook hiervoor geldt dat we een ledenstop moeten invoeren, zodra we aan onze maximale capaciteit per trainer zitten. Neem een kijkje op de pagina over onze Basketball School voor meer informatie.

Vanaf vier jaar

Stefan Mladenovic
Coach Stefan

Het unieke aan Junior Basketball Groningen is dat je bij ons al kunt leren basketballen vanaf vier jaar. Onze trainingen zijn dusdanig gedifferentieerd ingericht dat alle spelers, ongeacht hun leeftijd, op hun eigen niveau kunnen trainen.

Het is ons streven om de basketball-sport te helpen groeien; met name in Groningen en omstreken. Na zwemles dus direct op basketball, om op een laagdrempelige en plezierige wijze met deze mooie sport kennis te kunnen maken.

Trainen om prof te worden

Onze trainers hebben zelf ervaring op nationaal en internationaal niveau en daarmee heeft Junior Basketball Groningen een hoop kennis in huis. Bij de gevorderde groep zitten een paar talenten die al eens voor een nationaal team hebben mogen uitkomen. Deze talenten, maar ook alle andere talenten met ambities, helpen we graag op weg om hun doelen te bereiken. We hebben een mooie groep spelers en speelsters, die elkaar uitdagen om beter en harder te trainen. “Let’s work hard!” is onze yell en daarmee is de norm duidelijk gedefinieerd.