Terugblik op een geslaagde eerste editie van het Back-to-Court kamp

|
Back-to-Court kamp 3-7 mei

Na enkele weken voorbereiden was het vorige week maandag eindelijk zo ver; de eerste editie van het Junior Basketball Groningen Back-to-Court kamp. Met meer dan twintig aanmeldingen (en helaas een aantal quarantaine gerelateerde afmeldingen, waaronder die van onze eigen hoofdcoach Anne) stonden we op maandag 3 mei in de startblokken klaar om te beginnen. Helaas liet het weer het afweten en omdat we buiten zouden trainen kon het kamp helaas niet starten. De dagen erna maakten we vroeg in de ochtend de weer-balans op en scheen op donderdag 6 mei eindelijk de zon!

Op dag één werd er vooral aan individuele basis-skills gewerkt. Er werd hard gewerkt aan dribbelen, passen, van richting veranderen en finishen. Dit onder bezielende leiding van coach Krum, Jordy, Stefan, Frank en Giorgio. Vooral bij coach Krum, die het fysieke deel onder zijn hoede had, hadden een aantal deelnemers het een beetje zwaar.

Bea en Iris

Ook op de tweede dag scheen de zon. Vandaag hielpen ook coach Olaf, Bea en Fabienne (fysiek) mee en hadden we zelfs een speciale gast: niemand minder dan Rookie of the Year in de dameseredivisie Iris Vennema (16) was aanwezig om mee te helpen bij het kamp. Ooit zelf als peanut begonnen met basketballen, inmiddels is ze in de voetsporen van haar moeder getreden en staat ze aan het begin van een mooie basketball-carrière. Natuurlijk was Iris een grote inspiratie voor vooral de meiden op ons kamp!

Op deze dag werd er veel in één tegen nul tot twee tegen twee situaties gewerkt, waarbij spelers leerden om hun man te verslaan of een voordeel te creëren. Aan het einde van dag twee was het smullen geblazen, want alle deelnemers/ deelnemers kregen een roombroodje gesponsord door Bakkerij Beukeveld aan de Parkweg. Tevens werden de T-shirts, op een paar grote maten na, uitgedeeld. Een betere timing kon niet, want na precies twee uur trok de lucht dicht en begon het te regenen.

Trainers

Omdat het de eerste drie dagen niet mogelijk was om te trainen werd er op zaterdag een extra dag ingelast.

Coach Jason, die de dagen ervoor met het Nederlandse 3×3 team trainde kon vandaag ook aanwezig zijn; tot grote vreugde van een aantal deelnemers/ deelneemsters. Ook coach Mauro, de jongste coach bij Junior Basketball Groningen was vandaag aanwezig om zijn skills, waar veel coaches een steentje aan hebben bijgedragen, op de kids over te brengen.

Ook op deze laatste dag werd er weer hard door de deelnemers/ deelneemsters, die bijna allemaal een JBG shirt hadden aangetrokken, getraind en het enthousiasme spatte er vanaf!

Na afloop van het Back-to-Court kamp ontvingen we veel complimenten en daar zijn we natuurlijk superblij mee! Het motiveert ons enorm om gauw weer een leuk evenement te organiseren; hopelijk met nog meer goede trainers en uiteraard lekker droog in een sporthal. Wat betreft het JD Basketball Camp en het STARGO Basketball Camp: zodra hier meer over te melden valt kun je dat hier, op een van onze social media kanalen of op één van de desbetreffende sites lezen.